Nytt liv i vardagsrummet med orange toner

Nytt liv i vardagsrummet med orange toner

Vi har alla hört talas om betydelsen av färg för stämningen i våra hem. Orienteringen i rummet, ljusförhållanden och funktion för rummet spelar en stor roll i vårt val av färg. Varför ska vi då inte ta en titt på en ofta förbisedd men mycket effektiv färg - orange?

Varför orange?

Det är lätt att hamna i tanken att orange är för stark och överväldigande för att använda i heminredning, men det kan faktiskt ge en varm, välkomnande känsla om det används rätt. Orange är en blandning av rött och gult, så det ger känslomässiga fördelar av båda - energi och värme. Denna färg representerar lycka, självförtroende och också kreativitet.

Hur vi använder det

Det finns olika sätt att använda orange färg, allt från att måla hela rummet orange till att använda det som accenter. När vi talar om hela rummet, betyder det inte att vi ska måla alla väggarna orange. Överdrivet bruk kan vara överväldigande och skapa en känsla av klaustrofobi. Ett subtilt sätt att införa orange i ett rum kan vara att måla en feature-vägg i en djup orangeton. Ett annat skickligt sätt att använda orange utan att göra rummet för intensivt är genom att använda det för tillval och textilier som kuddar, mattor och konst.

Orange nyanser

Orange finns i alla slags nyanser, från blek orange till brinnande terrakotta, alla fulla av charm. Bleka orange ger ett mjukt och lugnande utseende, medan djupare orange ger en mer intensiv och kraftfull känsla. Det är upp till dig och ditt hem att avgöra vilken ton av orange som bäst tjänar ditt syfte.

Låt oss inte glömma kombinationen av orange med andra färger. Orange och blått, till exempel, är komplementfärger och skapar en stark visuell kontrast som kan fungera riktigt bra om det görs rätt.

För maximal effekt kan du kombinera detta med tilltalande belysning som skapar en känsla av noggrannhet och eftertanke. Kombinera det med toner av vit och kräm för att mildra uttrycket och skapa en mer neutral helhet. Experimentet slutar inte vid rummets inredning, överväg utanför för att få en rogivande effekt med orange blommor och plantor som kan bli ett bra komplement till husets helhet.

Skriv en kommentar